Nieuws

“Add some music to your love life” Presentatie Ignite Heerlen (12-10-2017)

Speciaal voor Ignite in Heerlen presenteert Petra Prinssen allerlei zaken m.b.t. intimiteit en seksualiteit in een 5 minuten-presentatie met 20 slides op de achtergrond om daarmee een boodschap mee te geven aan het publiek. Haar passie voor muziek speelt daarbij ook een rol. Er zijn die avond diverse sprekers en Ignite is gratis bij te wonen in C-Mine. Meer info op de website van Ignite Heerlen.

Stand op Rouwconferentie, Roermond (02-06-2017)

Als seksuoloog sta ik met een stand op deze conferentie over rouw in de breedste zin; na dood, ziekte/diagnose, scheiding, verlies van baan, etc. Ik vraag aandacht voor de rol van intimiteit en seksualiteit na een ingrijpend verlies. Organisatie: Hageman coaching en Ik hoor en zie je (rouw en verliescoaching), Roermond. Ter info de Uitnodiging Rouw conferentie 2-6-2017.

Presentatie “MS en seksualiteit” Breukelen (24-11-2016)

Voor een groep MS-verpleegkundigen uit Noord-Holland en Midden Nederland worden de thema’s “MS en seksualiteit” door seksuoloog Petra Prinssen en “Behandeling bij primair progressieve MS-patiënten” door een arts aangeboden. MS verpleegkundigen willen graag wat handvatten hoe ze PPMS patiënten verder kunnen helpen. Locatie Van der Valk Breukelen van 18.00 – 22.00 uur. Organisatie: TEVA Nederland.

Thema Avond “Late gevolgen bij borstkanker” (12-10-2016)

Op deze thema-avond van de Borstkankervereniging Roermond spreek ik over de mogelijke gevolgen van borstkanker op het gebied van relatie, intimiteit en seksualiteit. De avond vindt plaats op 12 oktober om 19.30 uur in Munsterzaal 1 van het Laurentius Ziekenhuis te Roermond en is gratis toegankelijk. Meer info.

Presentatie “MS en seksualiteit” Zuid-Limburg (17-09-2016)

De presentatie over MS (multiple sclerose) en seksualiteit. Seksuoloog Petra Prinssen doet dit in samenwerking met de MS-vereniging Zuid-Limburg en de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten. De middag vindt plaats in Gasterie Dobbelsteyn te Doenrade. Organisatie: MS-vereniging Zuid-Limburg. Aanmelden voor 9-9-2016; Uitnodiging.

Presentatie Lionsclub: Let’s talk about sex (04-05-2016)

Op uitnodiging van de voorzitter van de Lionsclub Bruegel (in Peer, België) verzorg ik een presentatie over o.a. praten over seksualiteit, intimiteit en relatie, mythes rond seks, verschillen tussen mannen en vrouwen, wat doet een seksuoloog en highlights uit de Belgische seksonderzoeken “Sexpert” en “Waarom seks?”. Die avond zijn ook de echtgenotes van de (mannelijke) leden aanwezig.

Lezing “Intimiteit en kanker”, informatiemarkt Oncologie (31-10-2015)

Op 31 Oktober 2015 verzorgt seksuoloog Petra Prinssen om 13.30 uur een lezing over “Intimiteit en kanker” in Gezondheidscentrum Honnée te Horn. Er vindt dan een interactieve info(inloop)middag plaats van 13 – 17 uur voor (ex) oncologie patienten, hun naasten en andere geïnteresseerden. Tijdens de behandeling van de ziekte, die met name gericht is op overleven, operaties en medicatie, is vaak weinig aandacht voor seksualiteit, relatie en intimiteit. Logisch. Maar intimiteit en seks kunnen wel o.a. geborgenheid, troost, afleiding en ontspanning bieden! En het gevoel dat je erbijhoort, aantrekkelijk bent en de moeite waard bent. Dus belangrijk! De infomarkt is een “doe”en “ervaar” – dag en wordt gehouden in Gezondheidscentrum Honnée te Horn (Van Horneplein 3, 6085 CZ Horn). Deelname is gratis en aanmelding is wenselijk: e-mail naar info@gezondheidscentrumhonnee.nl of bel: 0475-581536.

Poster Een leven naast kanker 31-10-2015